Wednesday 5 February 2014

Zelenjavne Priloge

Bučke

Narežemo jih na 3-6 mm debele koščke, posolimo, popivnamo vodo, ki jo spustijo (ali jih pa kar naložimo na papirnate brisače) in jih v teflonski ponvi pečemo na nekaj kaplicah olivnega olja 5-7 minut; vmes jih obrnemo. Na njih lahko damo proti koncu rezinico sira, počakamo da se stopi in postrežemo s črnim kruhom in črnim vinom. Lahko jih posuješ tudi z origanom, baziliko, šunko, paradižnikom...

Cukete po Istarski

bučke 750g
čebula 150g
česen 5g
paradužnik 200g
olivno olje 1,5dcl
zelena 2 žlice
kis 0,5 dcl
sol
poper
majaron
Na olju popražiti narezano čebulo in ko malo porumeni dodamo narezan česen in na kockice narezane bučke, grobo narezano zeleno (liste), posolimo, dodamo kis, pomešamo in dušimo dokler se bučke na pol zmehčajo. Potem dodamo paradižnik, poper, majaron in dušimo še 20-30 min; vmes občasno premešamo.

Bučkini polpeti

Bučke naribamo, ožmemo in dodamo jajce, sol, česenj, petršilj, malo popra, malo zelene, nariban sir, malo moke, zmešamo v maso in z žlico polagamo na vroče olja in zlatorum eno ocvremo.

Ohrovtovi hlebčki

30 dkg ohrovta
2 žlici oliv.olja
2 žlici čebule
3 stroke česna
3 žlice drobtin
1 jajce
+ščep mlete kumine popr, sol, petršilj.
Za paniranje: moka, jajce, drobtine, 5 žlic olja
Kuhan ohrovt v slani vodi, odcedimo, ožmemo, sesekljamo.Pridenemo prepraženo čebulo in druge sestavine, zmešamo. Zmes počiva 15 min. Oblikujemo manjše ovalne hlebčke, pomokamo, povlečemo skozi stepeno jajce in drobtine in v vročem olju rumeno zapečemo. Pečene polagamo na papirn. prtič ali cedilo in hranimo na toplem .

No comments:

Post a Comment