Wednesday 5 February 2014

Ribe in Morski Sadeži

Lososovi zrezki

20-25 dag/osebo solimo po obeh straneh, popramo samo po zgornji strani
strt (klešče) česen namžeš z nožem na zrezek, posuješ z nekaj peteršilja
V teflon malce olja, razgreješ, daš peči na tisto stran, na kateri ni česna, nato še na drugo stran

Amur z gobicami in kislo smetano

(2 osebi) Dobre pol kile sladkovodnih ribjih zrezkov (amur, tolstolobik) očistimo kože in pokapamo z limono. 250 g šampinjonov popražimo na maslu. Ribe damo v namaščen pekač, povrh damo gobe, petršilj in polijmo z 1-2 dcl kisle smetane. Potresemo s parmezanom in pečemo na 175 – 200 oC cca. 30 min. Postrežemo s krompirjem.

Buzara

(2 osebi)
½ kg sardel očistimo, zložimo v namazan pekač, posolimo in popopramo. Posebej zmešamo 1 dcl olivnega olja, 1dcl limoninega soka, 10 strokov česna in veliko petršilja. Vse to polijemo po ribah in pečemo na 175 – 200 oC cca. 45-50 min. Postržemo s krompirjem.

Škampi na buzaru

Za 4 osebe vzami 1,5 kg celih škampov. 1 uro prej jih daj iz zmrzovalnika. Par žlic olivnega olja plus nekaj navadnega olja daj v veliko posodo. Na njem popražimo žlico drobitn, 2 stroka česna in žlico peteršilja, da česen postekli. Dodamo 2-3 dcl belega suhega vina, sok 1 limone (po okusu malo manj), čajno žličko soli, popopramo in dodamo vode, da je tekočine v posodi za en prst. Tekočino poiskusimo in po potrebi korigiramo. V posodo stresemo škampe, pokrijemo in pustimo 15 minut dušiti. Poizkusimo prvega in po potrebi še par minut dušimo.

No comments:

Post a Comment