Wednesday 5 February 2014

Prigrizki za Žure

Polnjena jajčka

Skuhaj v trdo jajca, olupi in razpolovi, rumenjake penasto zmešaj, dodaj na 1 rumenjak 1 dkg s. masla ali margarine, malo gorčice in soli, ter 1 čajno žličko kisla smetane in prav malo popra. Vse to mora biti rahlo oz. penasto, Zmes daj v hladilnik in pred uporabo napolni beljak, na vrhu položiš za okras kapro, vejico petršilja ali malo majoneze .

Polnjena jajčka

Jajce - kokošje 4 kosi
Maslo 50g
Gorčica 0,5 čajne žličke
Kisla smetana 1 čajna žlička
Sol
ignorirala spodnje sestavine Poper Peteršilj Hren 1 čajna žlička Svež limonin sok Feferon - nepekoč
Jajca trdo skuhamo. Kuhamo jih približno 10 minut. Nato jih ohladimo, olupimo in prerežemo na polovico. Iz njih izdolbeno rumenjake. V posodico damo rumenjake in jih pretlačimo. Dodamo maslo, gorčico, kislo smetano, sol, poper, sesekljan peteršilj, nariban hren, limonin sok in sesekljan feferon. Vse skupaj dobro premešamo in s kremo napolnimo beljake.

Francoska solata

MIKSAJ:
2 rumenjaka
2 žlički gorčice
dodaj sol, poper in po kapljicah počasi dodajaj 2 dcl olja in sok polovico do 1 limone.
SKUHAJ: cca 3o dkg na kocke zrezano korenje, karfijolo in dozo kuhanega graha. Karfijola ne sme biti skuhana do mehkega, tako, da ostanejo še trdi koščki (vre naj pribl. 10 min). Na vse to vlij majonezo ( glej zgoraj) in previdno zmešaj. dodaš zrezano na kocke trdo kuhano jajce, kislo kumarico in postavi do uporabe na hladno.

No comments:

Post a Comment